Honlapkészítés

Honlap tervezés és készítés

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy a honlapkészítés és weboldal készítés szolgáltatásunkkal tökéletesen ki tudjuk szolgálni a honlapunkra látogatókat, így ha valaki honlapot akar készíttetni, akkor a legtökéletesebb helyen jár.

Webdesign

Webdesign, tervezés kivitelezés

Másodlagos tevékenységünk a honlapkészítés után a webdesign, hiszen a két webes kifejezés szoros kapcsolatban áll egymással az internetes tervezés másszóval design és web készítés területén.

Honlapkészítés, WEBDESIGN - kérdések, válaszok

Bevezető

Mit is jelent a honlap? A honlap nem más, mint egy máshoz nem hasonlítható hírdetési felület, illetve média, amelyet a tulajdonosa saját elképzelései szerint alakíthat, idő és térfüggetlenül. Ha erre az úgynevezett hírdetésre megfelelő figyelmet szentelünk, az információ tartalmával és szolgáltatásaival érdeklődő látogatók százait vagy akár ezreit is vonzhatja magához, költségarányosan csekély részéért a hagyományos médiákban történő megjelenéshez képest.

A jó honlap amellett, hogy kiváló reklám felület, rendkívül sokoldalú lehet, szolgáltatásaiban maximálisan segítheti a cég munkatársait, illetve elégedetté teszi a cég ügyfeleit, üzleti partnereit. Rengeteg munkát levesz az ügyfélszolgálat váláról. Non-stop tájékoztatja az érdeklődőket, a nap 24 órájában begyűjti az ügyfelektől jövő ajánlatkéréseket, vagy akár panaszokat. Hírdeti a vállalkozás, a termékek és szolgáltatások összes előnyét, hírdeti a cég szakmai hozzáértést. Katalógusként üzemel, ha kell a legapróbb műszaki jellemzőkig tájékoztat.

A jó honlap segít ügyféladatbázisunk feltöltésében. Elégedett vevőinket saját kérésükre tájékoztathatjuk, a begyűjtött adatok alapján email címek (pl: hírlevél formájában) akár emailben is akcióinkról, legújabb szolgáltatásainkról.

A jó honlap legendássá teszi cégünket. Kinézetével hírdeti a cég arculatát, szolgáltatásaival hozzájárul a cég hírnevének elterjedéséhez. Ha sikerül az oldalakon valamiféle extra szolgáltatással elkápráztatni a látogatót, akkor az elégedett internetező örömmel ajánlja barátainak, felebarátainak.

Mire fogom használni?

Az első es legfontosabb kérdés a honlapkészítés előtt, hogy milyen céllal is akarok honlapot magamnak, illetve cégemnek. Sokan már ott elhibázzák ezt, hogy erre sem tudnak, vagy elfelejtenek válaszolni maguknak. A készíttetés előtt komolyan gondolkozzon el ezen. Mire lehet honlapot használni? Nem egyszerű kérdés, de összeszedjük a lehetséges válaszokat:

  • Megjelenés az Interneten, szinte cél nélkül, csak azért, hogy legyen oldalam,
  • Megjelenés az Interneten, mintegy propektus szerűen, hogy itt is megtaláljanak ha keresnek,
  • Megjelenés az Interneten tömérdek információval a céggel, vállalkozással kapcsolatban, melyek már nem prospektus méretűek,
  • Forgalmazott termékek, szolgáltatások bemutatása az Interneten,
  • Termékek, szolgáltatások árusítása az Interneten,
  • Szolgáltatási területek bővítése az Internet segítségével,
  • Speciális szolgáltatások nyújtása, kihasználva a számítógépek interaktivitását,
  • Stb.,

Látjuk, hogy nagyon sok lehetőségünk van egy honlappal kapcsolatban. Ha megtaláljuk a konkrét célt, akkor léphetünk is tovább a tervezés útján. De ne hagyjuk, hogy a honlap készítője dontse el helyettünk, hogy mire is van szükségünk. A honlap készítőjének természetesen az a legjobb ha minél komolyabb és bonyolultabb oldalt kell készítenie, mert ezzel a bekerülési költség és a készítő haszna is nő. Mielőtt megkeressük a webdesigner-t legyünk tisztában a céljainkkal.

Kit akarok megcélozni az oldallal? Kinek akarom kínálni, megmutatni?

Következő lépés a célközönség meghatározása legyen. Ez szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a kinézetet, a szolgáltatások körét, az első benyomást a honlapról. Miért is fontos ez? Hát gondoljunk bele, hogy a megcélzott közönség a felső 10 ezer, ebben az esetben nem csinálhatunk egy rajzos vicces oldalt, inkább egy elegáns komoly kinézetet kell terveznünk, harmónikus szinekkel és szöveg sílusokkal. Ha Eladni szeretnénk, akkor kevésbé fontos a kinézet, inkább a termékek bemutatására kell helyezni a hangsúlyt. Ha művészi oldalt szeretnénk, akkor viszont a megjelenés a legfontosabb, hogy éreztessük a hangulatot a látogatóval. A honlapra látogatók legfontosabb célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt jussanak a kívánt pontos információhoz, így nekünk a honlap tulajdonosának erre kell leginkább oda figyelni és tudatosan a kiválasztott látogatók szemszögéből összeállítani oldalunkat.

Várok-e bevétel növekedést a honlaptól?

Általában ez az a kérdés amire mindenki habozás nélkül igennel felel. Valahol ez így is van rendjén, de azért nem eszik olyan forrón a kását. Sokszor nem a közvetlen nyerészkedés hozza a nagyobb hasznot magunknak hanem a megelégedett látogató vagy vásárló. Így már átalakulhat a válaszunk, hogy nem a honlaptól várjuk a bevételünk emelkedését, azon keresztül csak szolgáltatni szeretnénk a vásárlóinknak, szolgáltatásunkat igénybe vevőknek. Ezt akár ingyen is megtehetjük, nem kell fukarkodni az információval, főleg ha nekünk sem kerül sokba. Ez a kérdés szintén a honlap technikai paramétereinek megállapításánal játszik szerepet, ha komoly bevételt várunk, akkor sok látogatót kell ide csábítanunk és akkor komoly szolgáltatásokkal kell felvérteznünk az oldalunkat.

Mennyi időt akarok szánni a karbantartásra?

Eljött a kérdés, amivel nem csak a látogatók oldaláról nézzük a felépítést, hanem a saját szemszögünket is figyelembe kell vegyük. Ez egy fontos kérdés, egyáltalán már az is, hogy saját magunk szeretnénk karbantartani a tartalmat, vagy ezt is rábíznánk másokra... Ez nagyban függ az oldal tartalmától, ha üzletileg fontos információkat töltünk fel, akkor ne bízzuk másra, mert más nem biztos, hogy azt tartja fontosnak, amit mi tartanánk. Természetesen ez a kérdés nagyban befolyásolja az oldal bekerülési költségét is és a mi további munkáinkat az oldallal kapcsolatban, vagy most nyúlunk mélyebben a pénztárcánkba, vagy későbbiekben lesz költségesebb a honlap karbantartása. Ha a komolyabban felépített oldalt választjuk, akkor kaphatunk hozzá olyan úgynevezett adminisztrációs rendszert, melynek segítségével könnyen és gyorsan változtathatjuk az oldalunk tartalmát, ha ezt nem kérük, akkor csak nehezebb és hozzáértőbb munkával tudjuk a karbantartsát végezni, esetleg ezt is a készítőre bízzuk.

Mekkora költséget vagyok hajlandó kifizetni ezért?

Szorosan kapcsolódik az előző kérdésre adott válaszhoz, illetve össze is fonódik azzal, ha előre tudjuk, hogy mennyit szánunk a honlap elkészítésére pontosan, akkor ne habozzunk ezt elárulni a készítőnek, hiszen ő ebből a költségből egyből tudja, hogy milyen egyéb alkalmazások építhetők bele az oldalba. Természetesen várjuk meg, amíg a szolgáltató adja meg a kért feladatokra az árat és csak ezután terítsünk, lehet, hogy már az első ár elfogadható és alacsonyabb, mint gondoltuk.

Legutóbbi munkáink

Honlapkészítés

www.elmenyek.hu

honlapkészítés referencia képekMonty Programszervező Iroda honlapjának tervezése és készítése.

további referenciák...

Honlap felületterv készítés, RTML

www.h2oproshop.com

honlapkészítés referencia képek - h2oproshop.comAmerikai Yahoo! StoreTM oldal vágása, HTML konvertálása és RTML programozása.

további referenciák...
© VargaBetű Bt. Minden jog fenntartva. Honlapkészítés, webdesign

websas.hu
Google PageRank
Magyar Honlap Linkek Hun-Web Linkek